Saint Pierre paradajky

Stredne skorá odroda dobre plodiacej Saint Pierre paradajky. Mohutná kríčková rastlina s plodmi strednej veľkosti, okrúhlym tvarom a hladkou šupkou. Plody sú chutné, pevné a odolné proti otlačeniu pri manipulácii. Táto stará tradičná francúzska odroda paradajok produkuje odolné, neurčité rastliny rajčiakov potrebujú podporu a odstráňovať bočné výhonky, pretože majú stredný až vysoký výnos stredne veľkých 6-8 cm, červených, okrúhlych, paradajok s mäkkou, hustou a mäsitou dužinou s vynikajúcou chuťou.

Saint Pierre paradajky Paradajky Saint Pierre

Druh: Solanum lycopersicum - kolíková, šťavnatá, stredne veľká, červená
Výška: 160 cm
Predpestovanie: január - apríl (sklenník), február - marec (vonku)
Sadenie: marec – máj
Zber: júl – október
Rozostupy: 60 x 80 cm
Hĺbka: 1 cm
Doba klíčenia: cca 3-7 dní
Teplota: pri siatí cca 15°C
Plody: 6-8 cm
Balenie: 1,5g semien / Franchi Sementi (IT)
Cena: € 1,25

Využitie Aj keď na prvý pohľad vyzerá ako paradajka v supermarkete, má skutočne vynikajúcu chuť a dobre produkuje v chladnejších pestovateľských oblastiach až do mrazu. Tolerantná voči chladu. Znášanlivá voči suchu. Odroda pochádza z ostrova St. Pierre vo Francúzsku. Vhodné pre priamu konzumáciu a do šalátov, na krájanie, sendviče, omáčky a konzervovanie.

Tipy semená pokryjeme len mierne kompostom. Nenechame pôdu vyschnúť. Nádoby sa uchovávajú v teple, kým sa neobjavia klíčky, čo môže trvať 3 - 10 dní. Klíčiace výsadby ihneď premiestnime do jasných svetelných podmienok, napríklad na okno. Nedostatočné svetlo je častou príčinou porúch mladých sadeníc. Približne v čase posledného mrazu vložíme sadenice do kvetináčov. Odstránime bočné výhonky a rastlinu podložíme.

Pestovanie

Paradajka St Pierre je tradičná francúzska odroda, ktorá poskytuje dobrú úrodu stredných až veľkých mäsitých, červených chuťových paradajok. Jeho lahodná ryžová, mäkká, šťavnatá dužina je ideálna na šaláty, sendviče, omáčky alebo na dochutenie hamburgerov.

Paradajka St. Pierre je stredne pokročilý typ, ktorý si bude vyžadovať dobré zafixovanie a silnú podporu, pretože na každom krove a ako odroda s otvoreným opelením prináša množstvo ťažkých plodov.

Tomato St Pierre rástol v našom skleníku v roku 2018 skutočne dobre, aj keď vo veľmi horúcom lete bolo potrebné veľa polievať, aby sa úroda nárazníka udržala v špičkovej kvalite. Rastie rovnako úspešne v exteriéroch, ako aj v menej priaznivých podmienkach. Paradajka St Pierre je užitočná paradajka s príjemnou kyslastou chuťou, šťavnatými plodmi a veľmi produktívnou rastlinou rajčiaka.

Hnojivo z kostihoja - organické krmivo bohaté na živiny zadarmo. Kostihoj má veľmi hlboké korene, čo znamená, že extrahuje veľké množstvo výživných látok z hlboko pod povrchom pôdy, neprístupným pre iné rastliny. Tieto živiny sa ukladajú v jeho listoch. Ak budete zbierať listy a necháte ich rozložiť (mulč), budete mať v záhrade bohaté a tmavú rastlinnú výživu bohatú na živiny. Je obzvlášť bohatý na draslík, čo z neho robí ideálne krmivo na podporu kvetov a plodov mnohých rastlín, vrátane paradajok. Kostihoj je veľmi super rastlina okolo záhrady.

ToP odrody - nič nechutí tak dobre ako paradajka čerstvo natrhaná z vlastnej záhrady. Aj keď máte iba okenný parapet, môžete si dopestovať vlastné paradajky. Nie sú však bez problémov; rastliny paradajok sú veľmi jemné a ľahko môžu podľahnúť chorobám, vyžadujú si poriadnu starostlivosť a stačí závan postreku zo susednej záhrady alebo poľa a následkom môže byť zdeformovanie plodov a rastlín - stále však stoja za námahu. Paradajky sú také všestranné a dajú sa použiť do rôznych jedál. Môžu byť nakrájané na plátky do sendviča alebo šalátu, nasekané na použitie v mnohých talianskych omáčkach, ako je vynikajúci bolognese, alebo ak sú väčšej odrody, môžu byť plnené a pečené.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ako vytvoriť nové odrody paradajok

Black Cherry paradajky

Noire de Crimeé paradajky