San Marzano paradajky

Odroda ideálna na výrobu pretlakov a omáčok. Pravá talianska paradajka vhodná na šúpanie a sušenie na slnku. Vynikajúca chuť. Výsev do sadbových nádob, hneď ako je možné rozsádzame do črepníkov alebo sadbových debničiek. Neskôr presádzame do skleníka alebo vonku na teplé, chránené miesto. Po cca 4 výhonkoch plodov zaštipneme vrch rastliny. Vždy vyštipujeme výhonky z listových pazúch. Po čase pohnojíme. Veľkosť plodov 120g pretiahnutý tvar.

San Marzano paradajky Paradajky San Marzano 3

Druh: Solanum lycopersicum - kolíková, mäsitá, slivková, podlhovastá, červená
Výška: 200 cm
Predpestovanie: február - marec
Sadenie: marec – máj
Zber: júl – október
Rozostupy: 50 x 80 cm
Hĺbka: 0,5 cm
Doba klíčenia: cca 14 dní
Teplota: pri siatí cca 20°C
Balenie: 75 semien / 0,2g Sluis Garden (NL)
Cena: € 1,40

Pestovanie

Charakteristika Dedičstvo. Objavte, prečo labužníci a domáci kuchári po celom svete vyhľadávajú paradajky San Marzano. Tieto mäsité paradajky v tvare džbánu sú známe svojou sladkou a komplexnou chuťou, ktorá vytvára úžasnú cestovinovú omáčku. Paradajky San Marzano môžete jesť čerstvé celé paradajky, variť domácu paradajkovú omáčku, sušiť alebo mraziť pomaly pražené paradajky. Tieto paradajky tiež chutia vynikajúco nakrájané na šaláty a sendviče.

Tieto energické indeterminantné paradajky produkujú veľké množstvo plodov, preto potrebujú pevné a vysoké kolíky alebo pletivo či klietky. Očakávajte, že rastlina bude rodiť až do mrazu. Jednu rastlinu zastrčte do 30-40 L črepníka. Paradajky San Marzano sú odolné proti verticillium a fusarium.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ako vytvoriť nové odrody paradajok

Black Cherry paradajky

Noire de Crimeé paradajky